Rólam

Szervusztok!

Nagyon örülnék, ha én lehetnék a fotósotok! Hadd meséljek a szakmai múltamról és személyiségemről is, ezzel is segítve a döntéseteket. Ha tetszik nektek a portfólióm és szimpatikus vagyok, remélem engem fogtok választani.

Bodrogi Dávid vagyok, de ha kerestek, kérlek hívjatok csak Dávidnak és nyugodtan tegezzetek!

A fotózás kisgyermek korom óta érdekelt, ez a családi és baráti örökségem. A fotózás, a pillanat varázsa, már az első alkalommal magával ragadót, mikor egy digitális tükörreflexes fényképezőgépet adtak a kezembe 8-9 éves koromba. Nézegettem az elkészített képeimet újra és újra, mint egy megfagyott pillanat lenyomatát, egy grimaszt, egy mosolyt vagy egy legördülő könnycseppet. Ifjúsági táborokban és mozgalmakban nőttem fel és találtam meg a társaságomat, ahol egy nekem nagyon fontos ember sokat segített és tanított a fotózás terén (is). 2010-ben egy 2 éves vezető képzést kezdtem el, ami foglalkozott önismerettel, csoportdinamikával, vezetési stílusokkal, kommunikációval és gyermeklélektannal. Utána éveken át dolgoztam a Szarvasi Zsidó Nemzetközi Ifjúsági Táborban, mint ifjúsági vezető (madrich) és mint fotós is. A 2013/2014-es tanév alatt tanulmányaimat volt szerencsém az Amerikai Egyesült Államok nyugati partján Seattle-ben folytatni. 2014 óta a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) tagja vagyok. Mára már egy évtizedes professzionális tapasztalatom van a fotózás különböző területein. Az évek során sokat fotóztam közösségi és sporteseményeken (pl.: a Bálint Zsidó Közösségi Háznak és különböző MTK-s eseményeken). Emellett kiállításokra építészeti képeket csináltam, amit általam tervezet kiállítási tablón tekinthettek meg. 2016-2019 között a Norwichi Művészeti Egyetem Film és Mozgókép Produkció szakos hallgatója voltam, ahol egy általános filmes képzést kaptam. A 2019-es évem az Életmese című diploma filmem elkészítése körül keringett. A film elkészítésében rengeteg barátom, ismerősöm és a családom is segített. Olyan neves művészek, mint Scherer Péter, Gazsó György és Nagy Mari is szerepeltek a filmben. Alig várom, hogy megmutathassam a világnak, hogy mit alkottunk a világ legjobb stábjával! De addig is sokat szeretnék még fotózni esküvőkön, rendezvényeken és családi fotózásokon!

Készítette Pandzarisz Tamás
Készítette Pandzarisz Tamás

Szabadidőmben nagyon sok kult klasszikus zenét hallgatok, mint a Queen, a Beatles és az AC/DC, de nem vetem meg a komoly zenét se, legyen szó Vivaldiról vagy Edvard Griegről. Nagyon sokat foglalkozom filmekkel, főleg a Csillagok Háborújával, azt hiszem talán már túl sokat is. Gyakran elveszek egy filmben, és valami olyan ismeretlen apróságot tudok meg egy film szerkezetéről, készítéséről vagy egyéb oldalairól, amit alig tud valaki vagy csak az olyan elvetemült rajongókat érdekeli, mint én vagyok. Velem bármikor, bármilyen filmről lehet beszélgetni, legyen az elvont művészfilm vagy olyan popcorn film, mint a Csillagok Háborúja! Ha éppen nem tudok filmet nézni, annak a legvalószínűbb oka, hogy a három kutyám túl hangosan “beszélget” egymással vagy velem. Mikor már órák óta “dumálnak”, egy kicsit zavaró, de én így is imádom őket! A három nagyra nőtt ölebbel (két vizsla és egy labrador) rengeteg időt töltök, nagyokat hancúrozunk, és sokat másznak az ölembe főleg a legifjabb, a “kis” vizsla.

Ez a rövid kis szösszenet remélem, hogy képet tud festeni arról, hogy ki vagyok és milyen vagyok. Izgatottan várom, hogy találkozzunk, megismerjük egymást és beszélgessünk minderről és többről is a fotózás közben!